Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ مبحث اشتغال و کار همیشه در معانی و مفهوم در کنار یکدیگر گنجانده شده اند و افراد درون جامعه  یک تفسیر را از این دو واژه داشته اند، اما  این واژه ها در مفهوم اصلی ؛تفاوت های فراوانی با یکدیگر دارند.

در اغلب فرهنگ‌ها، مردان ساعات زیادی از روز را در محیط بیرون از خانه  می‌گذرانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما باید توجه کرد که کار کردن می‌تواند با اشتغال متفاوت باشد. بسیاری از افراد در منزل یا فعالیت‌های داوطلبانه کار می‌کنند اما شاغل محسوب نمی‌شوند و درآمدی از آن دریافت نمی‌کنند. کارهای بدون درآمد اغلب شامل پخت غذا، نظافت نگهداری از کودکان، سالمندان یا بیماران و نظایر اینها است که اغلب توسط زنان انجام می گیرد.

این در حالی است که این روزها آمار زنان شاغل افزایش یافته و هر روز هم بیشتر می شود. زنان در کنار اشتغال به کارهای دیگری در منزل و امورات زندگی در خارج از منزل  نیز می پردازند که در اکثر موارد بی مزد می ماند.

در این راستا به سراغ زهرا نادری وکیل پایه یک دادگستری و حقوقدان رفتیم .

نادری در خصوص انجام کارهایی که زنان انجام می دهند اما حقوقی را دریافت نمی کنند به برنا چنین گفت: به این صورت نیست که زنانی که در خانه ها انجام امورات منزل را برعهده دارند حقوقی دریافت نکنند، در قانون کشور ما به این موضوع پرداخته شده است و برای آن اجرت در نظر گرفته شده است که تحت عنوان اجرت المثل دوران زوجیت از آن یاد می شود که زن می تواند تحت شرایطی آن را را دریافت کند

میزان اجرت المثل پرداختی به زنان در کمترین میزان است

وی ادامه داد: در قبال حق طلاقی است که به مرد داده شده یک سری حقوق که نقد نیست نیز به زنان داده شده است و برای مثال می‌توان به مهریه و یا اجرت المثل اشاره کرد که زن می تواند با مطالبه آن به حق و حقوق خود در این زمینه برسد، البته برای طلب این موضوع نیز باید به دادگاه مراجعه کند و سپس با تایید نظر کارشناس در خصوص کارهایی که یک زن در خانه انجام می دهد این حقوق به وی پرداخت شود، نکته جالب در این خصوص این  است که میزان اجرت المثلی که به زنان پرداخت می شود به کمترین میزان است و به مقدار ناچیزی است.

زنان چگونه حقوق خود را دریافت کنند

نادری در ادامه در خصوص روند مطالبه این موضوع از سوی زنان و اینکه آیا زنان به راحتی می توانند اجرت المثل خود را مطالبه کنند بیان داشت: متاسفانه این موضوع به صورت سهل و آسان صورت نمی گیرد و دلیل آن نیز اختلاف در رویه دادگاه‌هاست، همچنین  روند پیگیری کارشناس در این خصوص نیز بسیار کند است و گاها زنانی که طلب اجرت المثل خود را دارند از گرفتن و پیگیری آن خود داری می کنند.

برخورد جهانی با کار زنان

وی در خصوص اینکه در کشورهای دیگر نوع برخورد با کار زنان به خصوص کار آنها در منزل چگونه است و آیا حقوقی برای آنها در نظر گرفته شده است یا خیر چنین گفت : در خیلی از کشورهای جهان ؛ دیگر کار منزل تنها مخصوص زنان نیست و به صورت مشارکتی انجام می گیرد ولی هنوز  در حوزه خاورمیانه وظیفه کار منزل به نام زن زده شده است. نکته ای که در این رابطه وجود دارد و به صورت مشترک در بیشتر کشورهای جهان حکفرماست موضوع پرداخت حقوق یا همان نفقه است که از سوی مردان  باید به زنانشان داده شود و اختلالی در روند پرداخت آن به وجود نیاید.

نادری در پایان نیز گفت: کارهای خانه و انجام امورات آن به عنوان وظایف زنان تعیین شده حال اگر  زنی شاغل باشد؛ کارهای منزل و زندگی مشترک از جمله وظایفی است که برایش اختیاری نیست و اجباری باید به آنها نیز رسیدگی کند و حتی دقت بیشتری نسبت به آنها داشته باشد ولی هیچ حقوق و مزایایی برایش تعیین نشده است. گاهی بیان می‌شود خانه‌داری نیز شغل محسوب می شود که اگر این سخن اساس قانونی دارد باید برای زنان خانه دار حقوق و مزایای جداگانه و بیمه مشخص شود که چنین شرایطی در کشور ما حاکم نیست. بر این اساس می توان به جرات گفت که زنان بیشتر از مردان کار می کنند و برای زندگی در تلاش هستند.

 

خبرنگار: امجد عبدی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اشتغال جامعه زنان کشورهای جهان مردان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۴۸۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار مرگ در ایران | افزایش تعداد فوتی‌ها | آمار مرگ مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان

به گزارش همشهری آنلاین، در سال ۱۴۰۲ مردان ۵۵/۶ درصد و زنان ۴۴/۴ درصد از ثبت فوت‌ها را به خود اختصاص داده‌اند.

این میزان در مدت مشابه سال قبل برابر ۵۶/۶ درصد برای مردان و ۴۳/۴ درصد برای زنان بوده است.

همچنین آمارهای ثبت‌شده در سازمان ثبت احوال کشور نشان می‌دهد در مقابل هر ۱۳۰ مرد فوت‌شده، ۱۰۰ زن فوت شده‌اند. به عبارتی، تعداد مردان فوت‌شده ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان است.

بر اساس این گزارش، سال گذشته ۴۴۲ هزار و ۲۱۳ رویداد فوت به ثبت رسیده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن با ۴۱۸ هزار و ۷۴۱ رویداد فوت ثبت‌شده ۵/۶ درصد افزایش داشته است.

کد خبر 847441 منبع: مهر برچسب‌ها مردان ثبت احوال خبر مهم زنان

دیگر خبرها

  • ثبت احوال : مردان سال گذشته بیشتر از زنان فوت کردند
  • اعلام آمار مرگ و میر؛ سال ۱۴۰۲ زنان بیشتر فوت کردند یا مردان؟
  • مردان سال گذشته بیشتر از زنان فوت کردند
  • اعلام آمار مرگ و میر سال ۱۴۰۲ / فوت مردان بیشتر از زنان
  • آمار مرگ و میر در ایران؛ فوت مردان بیشتر از زنان
  • اعلام آمار مرگ و میر‌های سال ۱۴۰۲/ زنان یا مردان کدام بیشتر فوت کردند؟
  • آمار مرگ مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان
  • اعلام آمار مرگ و میرهای سال ۱۴۰۲/ زنان یا مردان کدام بیشتر فوت کردند؟
  • آمار مرگ در ایران | افزایش تعداد فوتی‌ها | آمار مرگ مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان
  • ثبت فوت مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان در سال ۱۴۰۲ بوده است